Het schiet op: binnenkort Zuidpop

Het staat bij veel inwoners vast al in de agenda. Zaterdag 2 september is de vierde editie van Zuidpop, het muziekfestival voor en door wijkbewoners van Pijnacker-Zuid, al is de kans groot dat er ook bezoekers uit andere wijken komen. Op de vierde keer heeft iedereen lang moeten wachten, want door corona en de nasleep daarvan kon het festijn drie jaar lang niet worden gehouden. Maar Zuidpop is terug, en hoe!

Het draait in het wijkpark van Tolhek natuurlijk om een set goede optredens, van twee uur ’s middags tot laat in de avond. Maar de organisatoren zorgen ook voor een mooie omlijsting. Zo is er voor kinderen een leuk programma, waaraan wordt meegewerkt door De Dansacker. Die biedt in de middag en in het begin van de avond verschillende dansworkshops aan.

Omdat zo’n muziekfeest dorstig en hongerig maakt, komen er op het terrein weer verschillende foodtrucks te staan en ook is er volop gelegenheid voor een biertje, iets fris of een glaasje wijn. Of twee.

De formatie Skip the Dishes opent het muzikale programma om twee uur ’s middags (dus zeg maar direct na de afwas van de lunchboel). De zeskoppige akoestische coverband speelt muziek met verschillende stijlen: Paul Simon, Amy Whinehouse, Toto, Racoon en nog vele anderen. Op hun website noemen ze zich ‘een van de leukste bands van Nederland’, dus dat belooft veel goeds.

Om half vier neemt de Haagse band Ivyvox het over, een ‘female-fronted pop punkband’. Repertoire: poppunk en powerpop. De female up front is zangeres Bianca Vrind. Ze zoeken nog wel een drummer, blijkt uit hun Facebookpagina, dus wie zich geroepen voelt: graag nog vóór Zuidpop aanmelden.

Harvest Road

Tussen vijf en zes speelt Harvest Road, een vijfmansformatie die zich vooral specialiseert in Indie Pop en Indie Rock. Ook hier een zangeres vooraan op het podium: Nikki Born. Na een uurtje pauze (foodtrucks: aan de bak!) speelt vanaf zeven uur ’s avonds Join the Wolf Pack, een power rockband opgericht op initiatief van zanger, componist en frontman Roland Brons. Dat is een muzikant met veel ervaring: hij speelde na de tragische dood van Herman Brood vijf jaar lang als leadzanger en gitarist in de voormalige band van Brood, de Wild Romance.

Van 19 tot 21 uur zorgt DJ Cassus oftewel Hagenaar Casper Spoelstra voor een paar uur lekkere muziek vanachter zijn draaitafels. Hij zorgt voor een mooie afsluiting van Zuidpop.

Alle bijzonderheden over het evenement zijn te vinden op de website van Zuidpop. De toegang is gratis.