KinderTheaterWeken komen eraan

Zo ongeveer tegelijkertijd met de voorjaarsvakantie zijn er in Theater CulturA & Zo verschillende leuke kindervoorstellingen. De KinderTheaterWeken zijn bedoeld om meer kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met cultuur en theater.

Van 10 februari tot en met 2 maart zijn er zes leuke voorstellingen, die geschikt zijn voor peuters vanaf een jaar of twee of voor kinderen vanaf 6 jaar. De serie wordt geopend door een leuk Kidspop muziekfestijn door Monique Smit, maar die voorstelling is al uitverkocht.

Een leuke voorstelling is er op zondagmiddag 18 februari om 15 uur. Theater Stof speelt dan voor peuters en kleuters vanaf 2 jaar De Kleine IJsbeer, een leuk verhaal over vriendschap, je thuis voelen en de kracht en de schoonheid van de natuur. Kaartjes kosten € 13,50 inclusief wat lekkers. Breng je als twee volwassenen twee kinderen mee, dan krijg je een kaartje gratis.

Op woensdag 21 februari komt Steven Kazàn met zijn Jeugdtheater naar Nootdorp. Hij speelt dan de show Super Magic, een doldwaze show voor het hele gezin. Kaartjes kosten 15,50. Het begint om 14 uur.

Het jeugdtheaterbureau Vanaf2 Producties komt op donderdag 22 februari met een muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar oud, waarin de verhalen van Anansi de spin centraal staan. De titel: Sterker dan Olifant. Anansi probeert op sluwe wijze een bananenimperium te beginnen, maar of hem dat lukt is niet zeker… De voorstelling begint al om 10 uur ’s morgens. Kaarten kosten € 13,50. Bij twee volwassenen en twee kinderen krijg je een kaartje gratis.

Op vrijdag 23 februari is er Film & Zo Kids, een voorstelling met wat extra’s. Kinderen vanaf 6 jaar zien eerst de Lego Movie The Second Part, waarin Lego Duplo-indringers uit de ruimte in Legoland alles sneller kapotmaken dan herbouwen. Na de film is er een Lego Challenge, waarin de kinderen kunnen proberen om het mooiste bouwwerk te maken. Het begint om 14 uur. Kaarten kosten tien euro.

Op 2 maart is er om 15 uur de voorstelling Prinses op de Erwt, waarin Prins Alexander Ludovik Stoffel van Stavernijen samen met zijn paard Hendrik op stap gaat om een echte prinses te vinden. Kaartjes kosten € 13,50. Ook bij deze voorstelling geldt: kom je met twee volwassenen en twee kinderen, dan krijg je een kaartje gratis.

Kaarten voor alle voorstellingen tijdens de KinderTheaterWeken zijn te bestellen via deze webpagina. Bij de voorstellingen met de kortingsregeling is daar ook te vinden wat je moet doen om aan dat gratis kaartje te komen.

De Kleine IJsbeer is te zien op zondag 18 februari om 15 uur.