Kom je meezingen in Nootdorp?

Kinderkoor Zamariem

Het zijn koren die allebei de Dorpskerk in Nootdorp als thuisbasis hebben: het kinderkoor Zamariem en gospelpopgroep PUUR! Nog een overeenkomst: beide koren hebben net hun verjaardag gevierd. En iets anders dat voor zowel Zamariem als voor PUUR! geldt: ze zouden het allebei fijn vinden om nieuwe leden te kunnen verwelkomen. Daarom de vraag: wie komt er meezingen in Nootdorp?

Het Christelijk jeugdkoor Zamariem (Hebreeuws voor ‘zangers’) bestaat al een hele tijd. Het kinderkoor van de Dorpskerk vierde op 16 februari zijn 28e verjaardag. Het koor is nog steeds erg enthousiast, vertelt Esther van Mierlo. “Het is een heel leuk groepje, momenteel tien kinderen en ze zingen goed. Maar het zou wel leuk zijn als het koor wat zou kunnen groeien. Over twee jaar bestaat Zamariem dertig jaar; wat zou het fijn zijn als we dan dertig leden zouden hebben!”

Of dat aantal haalbaar is zal moeten blijken, maar voorlopig is het koor al blij als er in elk geval een paar extra kinderen mee willen komen zingen. Op 24 maart, op Palmzondag, is het eerstvolgende optreden van het koor. Op die zondagochtend komen de kinderen in optocht de kerk binnen, met in hun handen de traditionele Palmpasenstokken. Esther: “Het is momenteel voorjaarsvakantie, maar als kinderen zich nu aanmelden kunnen ze daarna meteen mee repeteren. Dan kunnen ze op Palmzondag al meezingen. Al zijn het er maar een paar die zich aanmelden, dat zou toch leuk zijn?”

Het jeugdkoor richt zich op kinderen die op de basisschool zitten. De leeftijd is wat naar beneden bijgesteld, dus alle kinderen van groep 2 tot en met groep 8 zijn welkom. En natuurlijk krijgen ze de kans om eerst een paar keer mee te doen voor ze besluiten om zich als lid aan te melden bij Zamariem. De eerste repetitie is op maandag 26 februari van 16 tot 17 uur in Nové in de Dorpsstraat 13 in Nootdorp. Kinderen die de sfeer willen proeven kunnen daar zo binnenwandelen.

Gospelpopgroep PUUR!

Ook gospelpopgroep PUUR! vierde kort geleden zijn verjaardag. Het koor bestond op 15 januari 15 jaar: een lustrum waar de koorleden het hele jaar aandacht willen besteden. Zo zijn er allerlei activiteiten voor de koorleden gepland en aan het eind van het jaar is er een jubileumconcert.

PUUR! doet het al jaren goed, met enthousiaste koorleden die er telkens weer veel plezier in hebben. Maar versterking zou welkom zijn en dan vooral met mannenstemmen. Esther van Mierlo: “Aan extra mannen hebben we heel hard behoefte, zowel tenoren als bassen. Bij het jubileumconcert aan het eind van het jaar, dat we in CulturA & Zo gaan geven, zou het zo fijn zijn als we er een paar meer bij zouden hebben.”

Mannen die best in een enthousiast koor willen zingen, worden met open armen ontvangen. Ze komen in een fijne omgeving terecht, want PUUR! is al 15 jaar het gezelligste koor dat er is, zegt Esther. “De sfeer is heel goed, het is een echte familie.” De Dorpskerk in Nootdorp is de thuisbasis, maar het koor zingt geregeld ook op andere locaties, zoals in bejaardenhuizen en ziekenhuizen.

Ook voor PUUR! geldt dat mensen die misschien interesse hebben eerst een paar keer kunnen meezingen voor ze zich aan het koor verbinden. Esther van Mierlo: “Het hoeven ook geen mensen te zijn die al veel ervaring hebben met zingen in een koor. De ervaring met zingen krijgen ze vanzelf wel.”

Wie meer wil weten kan terecht op de website.