Lunchconcert in Ontmoetingskerk

Maria en Bert den Hertog

Mezzo-sopraan Maria den Hertog en haar broer Bert den Hertog, organist, verzorgen op zondag 21 mei samen het maandelijkse lunchconcert in de Ontmoetingskerk in Pijnacker. Op het programma staan werken van Händel, Bach, Rachmaninov en anderen. Het concert bestaat uit vier delen: ‘Contrasten’, ‘Met Bach van Pasen naar Pinksteren’, ‘Tijdloze meditatie’ en ‘Van de lente naar de zomer’.

Maria den Hertog studeerde in 1989 af aan het Haags Koninklijk Conservatorium waar zij solozang studeerde. Momenteel zingt ze in meerdere Bachcantate-projecten en ze werkt mee aan oude muziekopnames. Bert den Hertog sloot in 2005 hij zijn studie aan het Amsterdams Conservatorium af als Uitvoerend Musicus. Hij treedt sindsdien geregeld op en is sinds 2020 hoofdorganist van de Oude Kerk in Scheveningen.

Het concert begint om 12 uur. Vanaf half 12 staat de koffie klaar met een boterham of krentenbol. Het concert duurt een uur, en daarna staat er nog een drankje klaar. Gratis toegang, bij de uitgang is er een vrijwillige collecte om de kosten te kunnen dekken. De Ontmoetingskerk staat aan de Klapwijkseweg 91 in Pijnacker.