Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen

Christianne Hunting van Talent in Natuur leest voor op BoekStartdag

Voor de derde keer wordt dit jaar de landelijke BoekStartdag gehouden, bedoeld om te laten zien en ervaren hoe belangrijk het is om kinderen al vanaf een heel jonge leeftijd voor te lezen. Dat draagt enorm veel bij aan de taalontwikkeling van peuters en kleuters. Bibliotheek Oostland doet op zaterdag 3 juni in de vestiging in Pijnacker, in Buurt & Zo, mee aan de dag.

De allerjongste bezoekertjes en hun ouders of opa’s en oma’s worden op die dag extra verwelkomd in de bibliotheek. Er zijn twee leuke voorleesmomenten met wat extra’s. Om half tien is er Boekdans, waarin een prentenboek wordt voorgelezen en daarna kunnen de kinderen dansen op muziek over het verhaal.

Vanaf half elf leest Christianne Hunting van Talent in Natuur het verhaal Kleine Kangoeroe voor, maar de peuters hoeven niet stil te zitten, want alle zintuigen worden aan het werk gezet. Als het lekker weer is gaat Christianne nog even met de peuters naar buiten. Ouders en grootouders doen natuurlijk lekker mee.

Beide activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar.

Ouders die meer willen weten over het belang van voorlezen of die tips willen over boekjes die ze kunnen gebruiken, kunnen meedoen aan een online BoekStartwebinar op donderdag 1 juni om acht uur ’s avonds.

Veel informatie over de BoekStartdag bij Bibliotheek Oostland is te vinden op deze pagina.