Pijnackers Popfestival in De Trucker

De Pijnackerse poptempel De Trucker biedt zaterdag 3 juni onderdak aan een groot Pijnackers Popfestival met bands en muzikanten afkomstig uit Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Kees Hogervorst uit Oude Leede doet de presentatie. Het programma duurt van 14.30 uur tot eind van de avond.

De spits wordt om 15 uur afgebeten door Margrit Nine, een Nootdorpse familieband bestaande uit vader John (bas), moeder Lian (saxofoon en accordeon), dochter Lisa (zang en gitaar) en zoon Tom (drums en zang). Zij spelen de betere rock-covers van AC/DC tot The Rolling Stones.

Skip the dishes

Vanaf 16.30 uur speelt de uit Pijnacker afkomstige Jimdus Impelmans nu ook in een akoestisch duo met zijn muzikale compaan Bart Hoogvliet onder de naam Johnny Cash Converters. Impelmans werkt ook als beeldend kunstenaar.

Deere John is naar eigen zeggen één van Pijnacker’s beste bands. Frits, Menno, Paul en Reinier toveren liftmuziek om naar catchy gitaarrock en maakten al furore in Japan. Op 3 juni spelen ze hun grootste, onnavolgbare hits. Hun optreden begint om 17.30 uur.

Skip The Dishes is een akoestische band, maar wel een beetje anders. Swingend, klaar om te dansen en absoluut niet suf! Samen met het publiek bouwt de band graag een feestje. Zij spelen covers verschillende decennia en geven daar hun eigen sausje aan.  Ze staan in het programma om 19 uur.

ORDR! is een indierockband uit Pijnacker/Delft. Hun optreden begint om 20.30 uur. De gitaarrock van dit viertal ligt in lijn met bands als The Strokes, Interpol en Alamo Race Track.

Southend 68

De line up wordt vanaf 22 uur afgesloten door Southend 68. Liefhebbers van stevige gitaarrock, maar ook van swingende pop komen bij deze band absoluut aan hun trekken. Southend 68 is een ervaren coverband en speelt uiteenlopende nummers van Lenny Kravitz, the Black Crowes, Pearl Jam tot Anouk, Pink en K’s Choice. De band bestaat uit Ton van Schilt (zang & gitaar), Marjoleine Ditz (zang), Gerard Nijboer (gitaar), Renné Poortvliet (bas) en Marcel van den Bosch (drums).

Tussen de bands door zullen de DJ’s Tutus & MissSynthia het publiek vermaken. De zaal gaat om 14.30 uur open. De entree is gratis.