Expositie: Jacqueline van Lint van Dijk

Professionele beeldend kunstenaars en gevorderde liefhebbers uit Pijnacker-Nootdorp en omgeving krijgen op deze plek telkens twee weken lang de gelegenheid om een selectie van hun werk te exposeren.
Op deze pagina: Jacqueline van Lint van Dijk.

Ik ben Jacqueline van Lint van Dijk uit bouwjaar 1971, getrouwd en twee zoons. Ik schilder voor mijn hobby en doe dit in de vrije tijd naast mijn werk. Ik vind het hartstikke leuk benaderd te zijn door Pijnacker Nootdorp Cultuur! Dit is dan ook mijn eerst expositie.

Tekenen heb ik mijn hele leven al met veel plezier gedaan, waarbij ik in mijn jeugd veel teken- en kleurfoefjes van mijn opa geleerd heb. Daar hadden ze altijd een grote houten doos op tafel staan waar we vrij gebruik van mochten maken.

Toen mijn opa overleed heb ik veel van zijn schilderspulletjes geërfd en ben dit (veel later weer) ook gaan uitproberen.

Mijn eerste schilderij maakte ik in 2008 in olieverf. 

Klik op de foto’s om een grotere afbeelding te zien

Zonsondergang
Maan

Naast schilderen wandel ik ook veel. Tijdens onze wandelingen maken we veel mooie foto’s . Dit beeldmateriaal gebruik ik later weer als inspiratie voor een volgend schilderij. Ook haal ik mijn inspiratie van afbeeldingen die voorbij komen op het internet en uit tijdschriften.

Locked Up
Loak Inside

Ik heb een hele serie schilderijen gemaakt tijdens corona, een serie in het vierkant. Bij het eerste spreekt de titel voor zich: ‘Locked up’. De andere geven het effect van figuren aan de andere kant van het glas van het schilderij.

Rainy Window
Steamy Window

Bomen in de lucht 1

De laatste periode schilder ik graag bomen. Ik breng de stammen dan dik aan met acrylverf, wat een mooi eigen effect geeft. Mijn laatste is ‘Bomen in de lucht, 3’.

Zo door de jaren heen heb ik best wel veel geschilderd. Ik vind het zonde dat er schilderijen op zolder stof staan te happen terwijl een ander er plezier van kan hebben, dus verkoop ik ze ook. 

Bomen in de lucht 2
Bomen in de lucht 3
Bos

Meer informatie over het werk van Jacqueline is te vinden op Facebook (ze is daar ook bereikbaar via Messenger) en via Instagram.