Tilleke Schwarz exposeert op PN Cultuur

Professionele beeldend kunstenaars en gevorderde liefhebbers uit Pijnacker-Nootdorp en omgeving krijgen op de website van Pijnacker-Nootdorp Cultuur telkens twee weken lang de gelegenheid om een selectie van hun werk te exposeren. De expositiepagina is nu gewijd aan het werk van Tilleke Schwarz.

Tilleke is geboren in Winterswijk, maar woont al tientallen jaren in Pijnacker. Ze is vooral bekend van haar graffiti-achtige borduurwerk. In haar werk combineert ze teksten, beelden en herinneringen op verschillende manieren, net zoals in een videoclip of bij graffiti.

Detail uit het werk All lives matter

Haar werk bevat verhalende elementen, maar het zijn geen volledige vertellingen met een begin, een verhaallijn en een slot. De kijker wordt uitgenodigd om het ene beeld met het andere te verbinden en er zo een eigen betekenis aan te geven. Het dagelijkse leven vormt een belangrijke inspiratiebron. Dat is vaak meer intrigerend, ontroerend of bizar dan hetgeen ze zelf kan bedenken. Kort samengevat gaat haar werk over de gekte van deze tijd.

Hier is de expositiepagina te vinden