Expositie: Jellie Piersma

Professionele beeldend kunstenaars en gevorderde liefhebbers uit Pijnacker-Nootdorp en omgeving krijgen op deze plek telkens twee weken lang de gelegenheid om een selectie van hun werk te exposeren. 
Op deze pagina: Jellie Piersma.

Jellie Piersma werd in 1956 geboren in Friesland. In haar werk maakt Jellie graag een combinatie van realistische en abstracte kunst, hoofdzakelijk met acrylverf, waarbij ze vaak experimenteert met andere materialen in de verf zelf. Karakteristiek is het gebruik van gelaagdheid in kleuren, waarbij de kleuren als het ware verstopt worden in de schilderijen.

Klik op de foto’s om een grotere afbeelding te zien.

Tydlek – Dit prachtige plekje was in Cuba. Wij waren hier en bedachten dat wij maar heel even hier zijn en dat het hier zonder ons mooier blijft.
Hynsteblom. Deze prachtige bloem steekt altijd weer de kop op, waar het ook is.
Kootje. De oermoeder van al onze katten (6)

Uit haar passie voor kunst heeft ze in 1996 haar eigen atelier geopend: Atelier de Hichte in Berkel en Rodenrijs. Inmiddels is het uitgegroeid tot een centrum voor kunst. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen er workshops en cursussen volgen in verschillende kunstvormen.

Ferlerne Tinzen. Verloren gedachtes
Nij begjin. De natuur begint altijd weer opnieuw
Wetterleelje. We hebben waterlelies in een bak in de tuin. Na een regenval is het net of ze wakker worden en zien er mooier uit dan ooit.
Betinzing. Soms weten we het niet meer
Swanne blommen. Al in mijn jeugd vond ik dit een exotische bloem. Ook toen al beschermd, dus we mochten hem niet plukken. 

Kijk voor meer werk van Jellie op haar website
Informatie over cursussen en workshops oude website van Atelier de Hichte.

Eerdere expositiepagina’s: Kiek HaketRoos van der MeijdenBas KalleCobi de JongMargot Labordus – KerklaanJacqueline van Lint van DijkErika ZöllnerTheo van den BulkTilleke Schwartz – Jacqueline van Kester – Jan van der SmanVictor van LeeuwenAnneke Strengholt Minako Ruigrok-Nakamura en Annemieke Wijsman – Ilonka Bijl – Marianne Dekker