Expositie: Irene Cornel

Professionele beeldend kunstenaars en gevorderde liefhebbers uit Pijnacker-Nootdorp en omgeving krijgen op deze plek telkens twee weken lang de gelegenheid om een selectie van hun werk te exposeren.
Nu op deze pagina: edelsmid Irene Cornel

Klik op de foto’s om een groter
exemplaar te zien

‘Afrika’ – gouden hanger met diamant

Irene Cornel (Delft, 1970) volgde in 2011 de beroepsopleiding aan de Academie van Edelsmeden in Zeist. De creativiteit in combinatie met de techniek en het werken met (edel-)metaal maakte haar enthousiast om de opleiding te gaan volgen, naast haar baan als oefentherapeut in de geriatrische revalidatie. 

‘De kunst van het water’ – zilveren collier met aquamarijn edelstenen

Irene werkt veel met (oud)goud en zilver, maar ook met niet-edele metalen. Ze maakt vrij werk wat zij verkoopt vanuit haar atelier, werkt in opdracht voor particulieren en geeft workshops vanuit haar atelier aan huis. 

‘Druppel’ – zilveren ring

Het werk van Irene bestaat uit unieke sieraden en kleine beelden; haar inspiratie haalt zij uit vormen, patronen en bewegingen uit de natuur, architectuur en jaren 60/70.

Achter elk ontwerp zit een verhaal, een gedachte of herinnering; het is een vertaling van datgene wat iemand of haarzelf raakt en inspireert. 

‘Coupeuseschaar’ – gouden broche (2 cm groot)
‘Eenheid in diversiteit’ – beelden van koper en zilver
‘Erasmusbrug’ – zilveren beeld (5 cm hoog)
‘Go with the flow’ – bronzen beeld
‘Jormungandr draak’ – zilveren ring met goud
‘Walvishaai’ – zilveren ring
‘De zee’ – witgouden trouwringen
‘Knopjes in de boom/twijgje’ – (oud-) gouden ringen
‘Opspattend water’ – zilveren ring

Irene is aangesloten bij de BOK (Beroeps Organisatie Kunstenaars) en KIP (Kunstenaars in Pijnacker – Nootdorp).

Website: www.irenecornel.nl

‘Druppels’ – zilveren collier met druppels van bergkristal

Alle expositiepagina’s tot nu toe: Kiek HaketRoos van der MeijdenBas KalleCobi de JongMargot Labordus – KerklaanJacqueline van Lint van DijkErika ZöllnerTheo van den BulkTilleke SchwartzJacqueline van Kester – Jan van der SmanVictor van LeeuwenAnneke Strengholt Minako Ruigrok-Nakamura en Annemieke Wijsman – Ilonka Bijl – Marianne Dekker – Jellie Piersma