Expositie: Kees Tazelaar

Professionele beeldend kunstenaars en gevorderde liefhebbers uit Pijnacker-Nootdorp en omgeving krijgen op deze plek telkens twee weken lang de gelegenheid om een selectie van hun werk te exposeren.
Nu op deze pagina: Kees Tazelaar.

Kees Tazelaar voor het oude gebouw van het Instituut voor Sonologie in Utrecht

Klik op de foto’s om een groter
exemplaar te zien

Kees Tazelaar studeerde aan het Instituut voor Sonologie in Utrecht (1981–83) en in Den Haag (1987–89) en daarna compositie bij Jan Boerman aan het Koninklijk Conservatorium (1989–93). Sindsdien geeft hij les en is sinds 2006 hoofd Sonologie op het conservatorium. 

Zijn elektroakoestische composities worden over de hele wereld uitgevoerd. Samen met beeldend kunstenaar Marianne Dekker maakt hij onder de naam Studio DekTaz ook audiovisueel werk.

1999 New York
2003 Napels

Voorafgaand aan zijn muzikale studies volgde Kees Tazelaar een opleiding reproductiefotografie aan de Grafische School in Amsterdam. Hij heeft van fotografie nooit een beroep gemaakt maar is altijd gepassioneerd blijven fotograferen. Een rode draad vormt daarbij werk waarin tekst en typografie een rol spelen.

De twaalf hier getoonde foto’s zijn afkomstig uit de serie ad(d) text.

2008 Ponte Delgada
2010 Shanghai
2011 Wenen
2012 Berlijn
2012 Brussel
2014 Antwerpen
2014 Parijs

Uitvoerige informatie over het werk van Kees Tazelaar is te vinden op zijn website, www.keestazelaar.com.

2014 Parijs
2017 Verona
2017 Verona

Alle expositiepagina’s: Kiek HaketRoos van der MeijdenBas KalleCobi de JongMargot Labordus – KerklaanJacqueline van Lint van DijkErika ZöllnerTheo van den BulkTilleke SchwartzJacqueline van Kester – Jan van der SmanVictor van LeeuwenAnneke Strengholt Minako Ruigrok-Nakamura en Annemieke Wijsman – Ilonka Bijl – Marianne Dekker – Jellie PiersmaIrene CornelHenk StoelhorstAnja Brand