Expositie: Renée du Clou

Professionele beeldend kunstenaars en gevorderde liefhebbers uit Pijnacker-Nootdorp en omgeving krijgen op deze plek telkens twee weken lang de gelegenheid om een selectie van hun werk te exposeren.
Nu op deze pagina: Renée du Clou.

Beeldend kunstenaar Renée du Clou woont en werkt in het woonhuisatelier aan de Kerkweg 88 in Pijnacker, rijksmonument en het oudste huis in Pijnacker. Ze vertelt zelf over haar werk.

“In het  vrije authentieke werk maak ik beelden in keramiek, gips, soms oud hout, polyester, soms papier-maché en ook wel combinaties van de materialen. Ik kan een keuze van werk in verschillende materialen laten zien. 

Tot het jaar 2021 maakte ik ook van beelden en vooral van portretten een gipsmal om het beeld in cement te gieten, of als opdracht mallen om een portret bij de bronsgieter te laten gieten.”

Klik op de foto’s om een groter
exemplaar te zien

Keramiek

Na acht weken
Feestganger
Opus 2
Meisje van de catering

“Ik geloof in mijn beeldend uitdrukkingsvermogen. Door het leren kijken, vooral te luisteren, plezier in het werk te houden, soms  te twijfelen, te willen stoppen, maar toch door te zetten, dan ontstaat het  eindproduct. 

Als mijn werk wordt gewaardeerd, als het emoties oproept, er iemand ook nog vrolijk van wordt, geeft dat  zin om door te gaan. 

Tekenen en schilderen gaat bij tijden als het in mijn atelier te koud is. In de cursussen boetseren en ruimtelijke technieken in het atelier of op locatie help ik graag andere kunstmakers en doeners met de vormgeving en ideeontwikkeling.  Een overblijfsel van 30 jaar docent bij het CKC in Zoetermeer, het Koorenhuis in Den Haag en workshops elders.”

Schilderijen

Zwartkijkers
Het gaat voor de wind
Vrouw met de kat
Vakantieganger
Vakantieganger
Verdwaald in het eigen hoofd

“Kunst maken blijkt een wisselwerking te hebben. Mijn visie is dat kunst vooral authentiek moet zijn. Volhouden, doorgaan en originaliteit bewaren is voor mij nog steeds belangrijk om zinvolle kunst  te maken.”

Diversen

Papiermaché, Van Atten
Polyester natuurgebied Friesland
Hartelijk welkom
Emmapark 2022
Polyester beelden op dukdalven, Maassluis

Meer over het werk van Renée du Clou op haar website

Alle expositiepagina’s: Kiek HaketRoos van der MeijdenBas KalleCobi de JongMargot Labordus – KerklaanJacqueline van Lint van DijkErika ZöllnerTheo van den BulkTilleke SchwartzJacqueline van Kester – Jan van der SmanVictor van LeeuwenAnneke Strengholt Minako Ruigrok-Nakamura en Annemieke Wijsman – Ilonka Bijl – Marianne Dekker – Jellie PiersmaIrene CornelHenk StoelhorstAnja BrandKees Tazelaar