Expositie: Bep van Dongen

Professionele beeldend kunstenaars en gevorderde liefhebbers uit Pijnacker-Nootdorp en omgeving krijgen op deze plek telkens twee weken lang de gelegenheid om een selectie van hun werk te exposeren.
Nu op deze pagina: Bep van Dongen.

Beeldend kunstenaar Bep van Dongen wordt altijd erg geïnspireerd door de groengebieden rond Pijnacker. Maar ze schildert tegenwoordig ook over andere onderwerpen. Ze vertelt er zelf over.

“Mijn naam is Bep van Dongen-Langelaan en ik zit sinds 2005 op schilderles bij Roos van der Meijden. In eerste instantie ben ik begonnen met aquareltekeningen, vervolgens ben ik overgestapt op acrylschilderwerken en momenteel schilder ik vooral met olieverf.

Mijn schilderijen zijn realistisch en ik besteed veel aandacht aan kleine details.”

Klik op de foto’s om een groter
exemplaar te zien

Landende zwaan
Bonte specht met jong
Mus op tak
Klaprozen
Herfstbos
Aardbeien in een kistje
Appels in een kistje
Kersen in een kistje

“Ik heb een periode veel schilderijen gemaakt met betrekking tot de natuur en het platteland en schilderde boerentafereeltjes, vogels en dieren. Tijdens mijn wandelingen door de natuur rondom Pijnacker maak ik graag foto’s. Deze foto’s waren en zijn inspiratiebron voor mijn schilderijen.

De afgelopen periode ben ik andere voorstellingen gaan maken. Er is dan ook meer diversiteit te vinden in mijn werken. Zo heb ik inmiddels een aantal zelf gecreëerde keukentaferelen, fruit en bloemen geschilderd. Het leuke van zelf creëren van de voorstellingen en het schilderen ervan geeft mij veel voldoening.

Ik vind het een mooie ervaring dat ik een aantal schilderwerken in opdracht heb mogen maken. De blije en superleuke reacties van de opdrachtgevers doen mij veel goed. Wat is er nu mooier dan mensen echt blij maken en dat ze zelfs een beetje emotioneel worden van mijn werk?” 

Rode kool op een snijplank
Wortel op een snijplank
Klompen en kistje
Ganzen in de wei
Hond Ringo

Zelfportret

“Na lang twijfelen heb ik ook een zelfportret geschilderd, hetgeen een geheel nieuwe ervaring was. Ik vond het erg spannend om te zien of ik hiertoe in staat was.”

“Misschien leuk om te vermelden dat ik mijn initialen een beetje verstopt heb in mijn signering van de schilderijen.  Ik voorzie mijn schilderwerken rechts onderaan van een brilletje. Dit brilletje staat voor BvD, corresponderend met mijn naam Bep van Dongen.”

Contact met Bep van Dongen kan via haar mailadres: etmvdongen@gmail.com

Alle expositiepagina’s: Kiek HaketRoos van der MeijdenBas KalleCobi de JongMargot Labordus – KerklaanJacqueline van Lint van DijkErika ZöllnerTheo van den BulkTilleke SchwartzJacqueline van Kester – Jan van der SmanVictor van LeeuwenAnneke Strengholt Minako Ruigrok-Nakamura en Annemieke Wijsman – Ilonka Bijl – Marianne Dekker – Jellie PiersmaIrene CornelHenk StoelhorstAnja BrandKees TazelaarRenée du Clou